G

Run for Water

Gert van Zwol
van totaal € 500 (176%)

Beste mensen,

Dinsdag 8 december 2020 ga ik voor stichting Water for Life van kantoor naar huis hardlopen om geld in te zamelen waarmee arme mensen in Afrika en Azië toegang tot water kunnen krijgen. Dat is 22 km, dus iets meer dan een halve marathon. Ik heb zelf ooit de Dam tot Dam gelopen (16km), maar tot voor kort heb ik niet serieus meer hard gelopen. Voor mij is het dus ook echt een uitdaging en ben inmiddels aan het trainen.

De reden waarom ik dit doe

Voor mijn werk ben ik naar Ethiopië, Rwanda en Uganda geweest en heb daar gezien dat arme mensen elke dag ver moeten lopen om over water te beschikken. Het bedrijf waar ik werk, VEI (Vitens Evides International), zorgt ervoor dat in Afrika en Azië de arme mensen toegang krijgen tot schoon water en sanitair, zonder daarvoor kilometers te moeten lopen met jerrycans. Deze projecten worden mede mogelijk gemaakt door geld van Stichting Water for Life .

Water for Life

Stichting Water for Life is in 2004 opgericht op initiatief van Nederlandse drinkwaterbedrijven. Via Water for Life kan je bijdragen, zodat wij ook voor mensen in arme wijken in met name Afrika en Azië duurzame toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen kunnen realiseren.

Door op 8 december van kantoor naar huis te rennen wil ik geld ophalen dat direct naar Water for Life gaat. Mijn doel is om minimaal € 500 op te halen. Daarmee kunnen 27 mensen toegang tot schoon water krijgen. Daarvoor heb ik jullie hulp nodig. Je kunt doneren door op de link te klikken.

Alvast bedankt!

Groeten, Gert